Translate

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Γεγονότα που σημάδεψαν την Ελλάδα το 2013

Γεγονότα που σημάδεψαν την Ελλάδα το 2013
Το 2013 φεύγει όμως αφήνει πίσω του γεγονότα που σημάδεψαν τη χώρα και σίγουρα δεν θα ξεχάσουμε. Ας θυμηθούμε μαζί μερικά από αυτά και ας ευχηθούμε το 2014 να φέρει καλύτερες ειδήσεις για όλη την Ελλάδα.
                                                                                                                                              Εικόνες φτώχειας και απόγνωσης 
Μια εικόνα που δύσκολα περιγράφεται. Στις 6 Φεβρουαρίου, παραγωγοί μοίραζαν δωρεάν φρούτα και λαχανικά σε ανέργους, πολύτεκνους και συνταξιούχους. Μέσα σε περίπου 2 ώρες διατέθηκαν 50 τόνοι προϊόντων.
Χέρια μπροστά από τα φορτηγά υψώνονταν σαν να ικετεύουν για μια σακούλα προϊόντα. Πάνω στον πανζουρλισμό, ένας νεαρός σπρώχτηκε από τον κόσμο και έπεσε πίσω χτυπώντας το κεφάλι του...
Ο κατακλυσμός και η άτυχη 23χρονη
                                                                                                                                                      Δύσκολα θα ξεχαστεί η καταστροφική καταιγίδα, στις 22 Φεβρουαρίου, που «έπνιξε» το λεκανοπέδιο της Αττικής, με τραγική πρωταγωνίστρια μια αδικοχαμένη 23χρονη, που πέθανε από ανακοπή καρδιάς. Η νεαρή γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή μέσα στο μικρό μαύρο αυτοκίνητό της, που είχε αρχίσει να καλύπτεται από ορμητικά νερά, επί της Αμαρουσίου – Χαλανδρίου που είχε γίνει… χείμαρρος!
Μια άλλη γυναίκα ήταν πιο τυχερή. Εκείνη παρασύρθηκε από χείμαρρο, πάλι στο Χαλάνδρι, αλλά χάρη στην ανθρωπιά δυο κατοίκων της περιοχής, σώθηκε. Η φωτογραφία της έκανε το γύρο του κόσμου.
Οι εικόνες από την καταστροφική καταιγίδα ήταν συγκλονιστικές, καθώς πολλά σπίτια πλημμύρισαν, την ώρα που αυτοκίνητα… επέπλεαν στα ποτάμια κεντρικών δρόμων της Αθήνας!

Ο αδίστακτος Μάριον Κόλα, οι δραπέτες των φυλακών Τρικάλων και η αιματοβαμμένη δράση τους

Στις 23 Μαρτίου 2013 δραπετεύει μια ομάδα εξαιρετικά επικίνδυνων κακοποιών από τις φυλακές Τρικάλων, ανάμεσά τους και ο Μάριον Κόλα.

Οι δραπέτες στο διάβα τους κερνούν θάνατο και σκορπούν τρόμο. Κανείς δεν πρόκειται να ξεχάσει τη δολοφονία της 24χρονης Κατερίνας στα Ίσθμια, στις 30 Μαρτίου 2013. Στην κηδεία της άτυχης κοπέλας ράγισαν και οι πέτρες.

Κανείς δεν πρόκειται να ξεχάσει τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Ανδριτσόπουλου, στο Δίστομο, στις 7 Ιουνίου 2013.
O κύκλος του αίματος κλείνει στη συμπλοκή των αστυνομικών με τον Μάριον Κόλα στις 27 Ιουλίου 2013 έξω από το χωριό Βροσύνα, στη συμβολή του Καλαμά με τον Ζαλογγοπόταμο στην Ηπειρο, όπου ο αδίστακτος κακοποιός πέφτει νεκρός.

Η δολοφονία της καλλονής Φαίης Μπάχλα από τον φίλο της στη Νέα Μάκρη

Το ημερολόγιο έγραφε 6 Απριλίου 2013, ξημερώματα Σαββάτου, όταν η καλλονή Φαίη Μπλάχα ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον φίλο της Βαγγέλη Στεφανάκη, στη Νέα Μάκρη. Ένα από τα βίαια χτυπήματα το δέχθηκε στο κεφάλι. Έδωσε μάχη να κρατηθεί στη ζωή ωστόσο τα υπέροχα μπλε μάτια της έκλεισαν για πάντα ανήμερα της Μεγάλης Δευτέρας, 29 Απριλίου 2013.

Για την ιστορία, ο δολοφόνος της Φαίης είχε εμπλακεί σε ερωτικό τρίγωνο με την αδελφή της νεκρής.

Ο μακελάρης της Ραφήνας, έσφαξε τη γιαγιά του, την τεμάχισε και την πέταξε στα σκουπίδια

Δε το χωρά ανθρώπου νους πως πίσω από την άγρια δολοφονία της 84χρονης στα Πατήσια, τα ξημερώματα της 21ης Αυγούστου 2013 κρυβόταν το ίδιο της το αίμα, ο αγαπημένος της εγγονός.

O 28χρονος...χασάπης, σκότωσε τη γιαγιά του και στη συνέχεια την τεμάχισε και την πέταξε σε κάδο σκουπιδιών στη Ραφήνα. Το πτώμα βρήκαν δύο 12χρονα παιδιά που έκαναν ποδήλατο στην περιοχή!
Στην απολογία του ο δολοφόνος υποστήριξε πως ήταν...ατύχημα!
                                                                                                                                                    "Μαύρο" στην ΕΡΤ
                                                                                                                                                           Τέλος εποχής! Λίγο μετά τις 11 το βράδυ της 11ης Ιουνίου πέφτει το αναλογικό και το ψηφιακό σήμα της ΕΡΤ, σηματοδοτώντας τη λήξη του προγράμματος της κρατικής τηλεόρασης. Η μετάδοση έχει διακοπεί και στον διαδικτυακό τόπο ert.gr.
Νωρίτερα, το υπουργείο Οικονομικών είχε ανακοινώσει την κατάργηση του νομικού προσώπου ΕΡΤ Α.Ε.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, με δηλώσεις του ανακοίνωσε πως η ΕΡΤ θα σταματήσει να εκπέμπει και στη θέση της θα δημιουργηθεί από Σεπτέμβριο ένα νέο κανάλι με πολύ λιγότερο προσωπικό, το οποίο θα προσληφθεί με κριτήρια ΑΣΕΠ.
Οι εργαζόμενοι απάντησαν με τον δικό τους τρόπο στην απόφαση της κυβέρνησης να βάλουν λουκέτο στην ΕΡΤ.
Δείτε το συγκινητικό βίντεο που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, λίγα μόλις λεπτά, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ και να ιδρύσουν νέο κρατικό φορέα!
Στους δρόμους σχολικοί φύλακες και δημοτικοί αστυνομικοί
Σχολικοί φύλακες και δημοτικοί αστυνομικοί ξεσηκώνονται και βγαίνουν στους δρόμους, διαμαρτυρόμενοι για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τον Ιούλιο, που προβλέπει την κατάργηση αυτών των δυο θεσμών.

Το κέντρο της Αθήνας παραλύει με τις πορείες και τις διαδηλώσεις, που συνεχίζονται ακόμα και τον Δεκέμβριο. Ωστόσο, οι αντιδράσεις μειώνονται σταδιακά, όταν ανακοινώνεται ότι οι δημοτικοί αστυνομικοί θα αξιοποιηθούν στην ΕΛ.ΑΣ. και οι κάποιοι σχολικοί φύλακες θα εργαστούν ως τραυματιοφορείς.
Θάνατος για ένα εισιτήριο
Ένας έλεγχος εισιτηρίων που κατέληξε σε τραγωδία. Το βράδυ της 13ης Αυγούστου, ο Θανάσης Καναούτης βρίσκεται στο τρόλεϊ που εκτελούσε το δρομολόγιο Ζάππειο - Αγ. Ιερόθεος.

Ο ελεγκτής του ζήτησε εισιτήριο, εκείνος δεν είχε και –υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, καθώς η υπόθεση ακόμα ερευνάται- ο 19χρονος έπεσε από το τρόλεϊ και χτύπησε το κεφάλι του στο πεζοδρόμιο. Στις 5 π.μ. άφησε την τελευταία του πνοή στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Γ. Γεννηματάς. Από την πρώτη στιγμή, μαρτυρίες τον θέλουν να αποθείται με βίαιο τρόπο έξω από το τρόλεϊ από τον ελεγκτή...

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από τον Χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά

Το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 ο Παύλος Φύσσας, o ράπερ με το καλλιτεχνικό όνομα Killah P και την αντιφασιστική δράση, δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι από τον Γιώργο Ρουπακιά, μέλος της Χρυσής Αυγής.

Τα γεγονότα που ακολουθούν είναι καταιγιστικά καθώς η δολοφονία Φύσσα άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για τη Χρυσή Αυγή και ήταν η αφορμή για περαιτέρω έρευνες για ποινικά αδικήματα και την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης στην οποία εμπλέκονται μέλη και ηγετικά στελέχη του κόμματος.

Η εν ψυχρώ εκτέλεση των Φουντούλη - Καπελώνη έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής
                                                                                                                                                                Το ημερολόγιο έγραφε 1 Νοεμβρίου 2013 όταν έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ηράκλειο εκτελούνται εν ψυχρώ ο Γιώργος Φουντούλης και ο Μάνος Καπελώνης ενώ τραυματίζεται σοβαρά ο Αλέξανδρος Γέροντας ο οποίος ακόμη και σήμερα εξακολουθεί να νοσηλευεται στο νοσοκομείο.

Η απεργία στα πανεπιστήμια
                                                                                                                                                        Το μέτρο της διαθεσιμότητας διοικητικών υπαλλήλων, "σφράγισε" τα μεγαλύτερα ΑΕΙ της χώρας για 3 μήνες, με τις πρώτες κινητοποιήσεις να αρχίζουν στις 10 Σεπτεμβρίου. Τα περισσότερα τμήματα υποδέχτηκαν φοιτητές παραμονές Χριστουγέννων, ενώ στον αέρα βρίσκεται ακόμα και σήμερα η τύχη του εξαμήνου. Χιλιάδες διοικητικοί υπάλληλοι διαδήλωναν στους δρόμους και η "χρυσή τομή" βρέθηκε με νομοθετική ρύθμιση, η οποία προβλέπει ότι 650 υπάλληλοι θα επανατοποθετηθούν σε θέσεις με κενά. 

Βασικός πρωταγωνιστής των κινητοποιήσεων, αλλά και της κόντρας με τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ήταν ο πρύτανης του Καποδιστριακού, Θεοδόσης Πελεγρίνης, ο οποίος έγινε γνωστός και για τις... υποκριτικές του ικανότητες!

Τα ΜΑΤ εισβάλλουν στην ΕΡΤ

Λίγο πριν από τις 5 το πρωί της 7ης Νοεμβρίου, οι δυνάμεις των ΜΑΤ μπήκαν μέσα στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, παρουσία εισαγγελέα, προκειμένου να εκκενώσουν το ραδιομέγαρο, που βρισκόταν πέντε μήνες υπό κατάληψη.

Η επιχείρηση ξεκίνησε με αποκλεισμό του χώρου της ΕΡΤ και εντολή του εισαγγελέα στους εργαζομένους να εγκαταλείψουν τον χώρο. Όπως είχε δηλώσει στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, για την επιχείρηση γνώριζαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τους εργαζόμενους που βρίσκονταν έξω από το κτίριο, στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής.

Μετά την επέμβαση των ΜΑΤ, το πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ συνέχισε να μεταδίδεται μέσω διαδικτύου. Με απευθείας σύνδεση από τη λεωφόρο Μεσογείων, έξω από την είσοδο του ραδιομεγάρου το πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ μεταδιδόταν μέσω του pressproject.gr και του ertopen.com.

Η συγκίνηση κορυφώθηκε στις 21.00, όταν η Αγλαΐα Κυρίτση παρουσίασε το τελευταίο δελτίο ειδήσεων, έξω από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Δολοφονείται η σύντροφος πασίγνωστου δημοσιογράφου στην Πάτρα

Ένας 33χρονος Αλβανός στις 29 Νοεμβρίου 2013, κατακρεούργησε με μαχαίρι τη μητέρα ενός ανήλικου παιδιού στα Μποζαϊτικα της Πάτρας και στη συνέχεια παραδόθηκε στην αστυνομία. Το θύμα ήταν η επιχειρηματίας Ναταλία Βουτσινά, σύντροφος του πασίγνωστου δημοσιογράφου Ανδρέα Βρη.

Ο δολοφόνος υποστήριξε ότι είχε ερωτική σχέση με την 43χρονη και ότι τη δολοφόνησε γιατί εκείνη του ζήτησε να χωρίσουν, ωστόσο το περιβάλλον της Ναταλίας Βουτσινά αρνείται πως ευσταθούν οι ισχυρισμοί του δράστη.

Η μικρή Μαρία
                                                                                                                                                                  Η μικρή Μαρία ή αλλιώς... ο "ξανθός άγγελος" όπως συνήθιζαν να την αποκαλούν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, βρέθηκε σε έναν καταυλισμό τσιγγάνων στα Φάρσαλα τον περασμένο Οκτώβριο και... από την πρώτη στιγμή, η υπόθεσή της προκάλεσε σάλο!

Γρήγορα, ένα τεστ DNA απέδειξε ότι οι τσιγγάνοι που τη μεγάλωναν, δεν είναι οι βιολογικοί γονείς του κατάξανθου παιδιού και... άνθρωποι από όλο τον πλανήτη, είδαν ξαφνικά μέσα στα μάτια της Μαρίας, το χαμένο τους παιδί. Πανικός!
Τελικά, η περιπέτεια του μικρού κοριτσιού, δεν είχε το αίσιο τέλος που θα ήλπιζαν οι περισσότεροι. Οι βιολογικοί της γονείς, βρέθηκαν και... δεν ζουν σε ένα ζεστό σπιτικό. Είναι τσιγγάνοι από τη Βουλγαρία κι έχουν κι άλλα παιδιά, τα οποία ο φακός κατέγραψε να ζουν σε άθλια κατάσταση.
Η μικρή Μαρία κατάληξε στο "Χαμόγελο του παιδιού" μέχρι να βρεθεί λύση για την τύχη της ενώ οι τσιγγάνοι που την μεγάλωναν, παραμένουν στη φυλακή.

Οι φονικές πλημμύρες στη Ρόδο

Όταν μια συννεφιασμένη μέρα του περασμένου Νοέμβρη άρχιζε να βρέχει στη Ρόδο, κανείς δε φανταζόταν ότι μέσα σε λίγες ώρες, το νησί θα θρηνούσε νεκρούς και πως τόνοι λάσπης, θα έπνιγαν περιουσίες.

Μια 27χρονη δασκάλα, ένα ζευγάρι αλλά και ένας 50χρονος εκπαιδευτικός, αφήνουν την τελευεταία τους πνοή την ώρα της κακοκαιρίας.
Το άψυχο σώμα του εκπαιδευτικού μάλιστα, θα βρισκόταν λίγες μέρες αργότερα, στην... Τουρκία!

Τραγική λεπτομέρεια της υπόθεσης; Υπάλληλος του ελληνικού προξενείου της Σμύρνης ζήτησε 500 ευρώ από τους συγγενείς του νεκρού που ξεβράστηκε στην Τουρκία για... το φέρετρο!
Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου ο οποίος ενημερώθηκε για αυτό το απίστευτο περιστατικό, αποφάσισε να επιστρέψει το ποσό των 500 ευρώ στους συγγενείς του θύματος της θεομηνίας, που έπληξε το νησί της Ρόδου. 

Νεκρό κορίτσι στην Θεσσαλονίκη που δεν είχε να ζεσταθεί

Το διαμέρισμα που έμενε το κορίτσι με τη μητέρα του δεν είχε ρεύμα. Άναψαν το μαγκάλι για να ζεσταθούν και κάπως έτσι ξεκίνησε η ανείπωτη τραγωδία, που συγκλόνισε τη χώρα την 1η Δεκεμβρίου.

Η μικρή Σάρα «έφυγε» στον ύπνο της πνιγμένη από αναθυμιάσεις που τις προκάλεσε αυτοσχέδιο μαγκάλι. Η 54χρονη μητέρα της ήταν άνεργη ενώ τους τελευταίους τρεις μήνες το σπίτι δεν ηλεκτροδοτούνταν.
H 54χρονη μητέρα αντιλήφθηκε ότι η κόρη της είχε χάσει τις αισθήσεις της. Κάλεσε το ΕΚΑΒ και ζήτησε τη βοήθεια των γειτόνων. Ήταν ήδη αργά. Η Σάρα είχε ξεκινήσει το ταξίδι για τη γειτονιά των αγγέλων...

Αυτό που εξόργισε τους κατοίκους της περιοχής ήταν πως η μητέρα της άτυχης μαθήτριας συνελήφθη επειδή δεν είχε άδεια παραμονής. Τελικά της δόθηκε άδεια 6 μηνών για ανθρωπιστικούς λόγους, μετά από παρέμβαση του Νίκου Δένδια.

Η αυτοκτονία του ειδικού φρουρού
                                                                                                                                                              Μία ανείπωτη τραγωδία εξελίχτηκε στις 22 Δεκεμβρίου, στο Χαλάνδρι, και συγκεκριμένα στην οδό Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 77. Ένας 28χρονος ειδικός φρουρός, ο οποίος ήταν εκτός υπηρεσίας, παρέσυρε με την ιδιωτική μηχανή του μία ηλικιωμένη γυναίκα ηλικίας περίπου 70- 75 ετών, με αποτέλεσμα να τη σκοτώσει. 

Όταν γύρισε και αντίκρισε το θέαμα με τη διαμελισμένη γυναίκα, δεν άντεξε και συνειδητοποιώντας το τραγικό γεγονός, έβαλε και ο ίδιος τέλος στη ζωή του. Προχώρησε λίγα βήματα σε ένα παρκάκι δίπλα στο σημείο του δυστυχήματος και αυτοπυροβολήθηκε με το υπηρεσιακό του πιστόλι στο κεφάλι.

πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου