Translate

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Το μυστικό του ιερέα Λε Πεζ

Στις 29 Απριλίου 1975 έγινε μια πρωτοφανής ανακοίνωση στον κόσμο. Ο ιεραπόστολος και αρχαιολόγος Γκουστάβο Λε Πεζ δήλωσε πεπεισμένος ότι σε ανασκαφές στη Χιλή ανακάλυψε τις σορούς ανθρωπόμορφων πλασμάτων από άλλον πλανήτη, που ήταν θαμμένες στη Γη εδώ και χιλιάδες χρόνια. Άραγε παραπλανήθηκε ή έκανε πραγματικά μια από τις πλέον απίστευτες ανακαλύψεις στην ιστορία της αρχαιολογίας; Και προπαντός, που βρίσκονται σήμερα αυτοί οι νεκροί εξωγήινοι;                                
Ούτε ο ιερέας Λε Πεζ μπόρεσε να απαντήσει στο ερώτημα, εάν έχουν επισκεφθεί τον πλανήτη μας εξωγήινοι. Στη φωτογραφία, μια πιθανή τοποθεσία επίσκεψής τους στις Άνδεις.  
                                                                                                                                                Εξωγήινες μούμιες στο Σαν Πέδρο  Όταν ο Βέλγος ιερέας Λε Πεζ (1903-1980) εμφανίστηκε σε εκπροσώπους του Τύπου δήλωσε: «Πιστεύω ότι στους τάφους τους οποίους βρήκα, έχουν ταφεί εξωγήινες οντότητες. Το σχήμα του προσώπου σε κάποιες από τις μούμιες που ανακάλυψα ήταν κάτι το οποίο δεν έχουμε συναντήσει ποτέ στη Γη». Ο Λε Πεζ δεν ήταν ένας τυχαίος ερευνητής. Το 1955 διορίστηκε ιερέας στο χωριό Σαν Πέδρο, με πληθυσμό 2500 κατοίκων, το οποίο είναι χτισμένο σε υψόμετρο 2400 μέτρων, σε μια μικρή όαση της ερήμου Ατακάμα, στη βόρεια Χιλή. Υπήρξε, όμως, και αρχαιολόγος κι έτσι ξεκίνησε να ερευνά τον πολιτισμό των αυτοχθόνων Ατακαμένιος. Μέσα σε 20 χρόνια ανέσκαψε περίπου 5500 ταφους, στάμνες από καμένο πηλό, ξύλινες γροθιές, χρυσές αλυσίδες και άλλα κοσμήματα και, τέλος, στο ηφαίστειο Λικανκαμπούρ (υψόμετρο 5916 μέτρα) ανακάλυψε έναν χώρο τελετουργιών των αυτοχθόνων της ερήμου. Ο Λε Πεζ τιμήθηκε με τον τίτλο του διδάκτορα για τις υπηρεσίες που προσέφερε, έλαβε ανώτερα ευρωπαϊκά και αμερικανικά παράσημα και ονομάστηκε επίτιμος πολίτης της Χιλής. Ήξερε ότι με την ανακοίνωση του περί εξωγήινων διακινδύνευε τη φήμη του και το έργο μιας ολόκληρης ζωής, αλλά δεν δίστασε να δημοσιεύσει την ανακάλυψή του, γεγονός που αποδεικνύει ότι ήταν σίγουρος για τα πορίσματα του.                                                
Συχνά, τα ευρήματα των τάφων δημιουργούν πολύ περισσότερα ερωτήματα απ' όσα μπορούν να απαντηθούν (Μουσείο Σαν Πέδρο ντε Ατακάμα, Χιλη).   
                                                                                                                                             Τα εξαφανισμένα ευρήματα  Ο ιερέας Λε Πεζ, όμως, πήρε το μυστικό του στον τάφο, καθώς, όταν πέθανε το 1980, τα μουμιοποιημένα πτώματα είχαν εξαφανιστεί. Πιθανότατα, τα αινιγματικά ευρήματα μεταφέρθηκαν στο ρωμαιοκαθολικό πανεπιστήμιο της Αντοφαγκάστα, στη Χιλή, το οποίο υποστήριζε επίσημα την ανασκαφή στο Σαν Πέδρο. Ακόμα και κινηματογραφικές μαγνητοσκοπήσεις της ανακάλυψης των μυστηριωδών νεκρών εξαφανίστηκαν. Το πόσο σημαντική ήταν η υπόθεση για τον ιεραπόστολο φαίνεται από τη βαθιά δυσπιστία που έδειξε απέναντι στους επιστημονικούς του συνεργάτες. Λίγο καιρό πριν από τον θάνατό του, ο Λε Πεζ ξεκίνησε να επικοινωνεί με τον διάσημο Ελβετό συγγραφέα Έριχ φον Ντένικεν, ο οποίος πριν από χρόνια είχε διατυπώσει τη θεωρία ότι εξωγήινοι πολιτισμοί είχαν επισκεφθεί τη Γη σε προϊστορικές εποχές. Ο ιερέας ήθελε να του δείξει τις οντότητες που θεωρούσε ότι προέρχονταν από άλλους πλανήτες, αλλά λίγες ημέρες προτού φτάσει ο Ντένικεν στη Χιλή πέθανε ξαφνικά. Το ύστατο γράμμα του κατέληγε με τη φράση: «Κανείς δεν θα με πίστευε, εάν έλεγα τι άλλο βρήκα μέσα στους ταφους». Η απάντηση στο ερώτημα, εάν ο άνθρωπος είναι μόνος στο σύμπαν ή εξωγήινοι πολιτισμοί είχαν έρθει σε επαφή με τη Γη πριν από χιλιετίες, βρίσκεται ενδεχομένως σε κάποιο αρχείο αρχαιολογικών ευρημάτων της Χιλής.

Εδώ και 400 χρόνια δεν έχει βρέξει στην έρημο της Ατακάμα, κάτι που αποδείχθηκε ιδανικό για τις μούμιες, τις οποίες ανακάλυψε ο Ιησουίτης ιερέας Γκουστάβο Λε Πεζ, το 1975, και τις οποίες απέδωσε σε εξωγήινους. Στη φωτογραφία, ένα φρούριο των Ατακαμένιος κοντά στο Σαν Πέδρο στο οποίο οι πολεμιστές του λαού αμύνθηκαν ενάντια στους κατακτητές των Ίνκας.
                                                                                                                                                                                                                                                                                            Αρχαιολογικά ευρήματα στο σαν Πέδρο  Κατά την προκολομβιανή εποχή, στη βόρια Χιλή, την περιοχή με τις ξηρές ερήμους και τις μεγάλες λιμνοθάλασσες, ζούσαν οι Ατακαμένιος, οι οποίοι αυτοαποκαλούνταν «Λίκαν Αντάι», δηλαδή «άνθρωποι της γης». Μια από τις φυλές τους , οι Κούντζα, ήταν εγκατεστημένη κοντά στο σημερινό Σαν Πέδρο. Στην περιοχή πραγματοποιούσε επί 25 χρόνια ανασκαφές ο ιερέας Λε Πεζ, κατά τη διάρκεια των οποίων ανακάλυψε περισσότερες από 400 μούμιες. Προκειμένου να καταστήσει το πλήθος των ανακαλύψεών του προσιτό στο κοινό ανέγειρε ένα σύγχρονο μουσείο. Τα εντυπωσιακότερα κομμάτια της συλλογής του ήταν διάφορα παραμορφωμένα κρανία και μια μούμια ηλικίας 7.800 ετών, η οποία λόγω των χαρακτηριστικών του προσώπου της ονομάστηκε «Μις Χιλή». Οι εξωγήινοι, όμως, που ισχυριζόταν ότι ανακάλυψε ο Λε Πεζ, δεν εκτέθηκαν ποτέ στο μουσείο του.                                                                                      to-emblima.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου