Translate

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΖΩΗΣ

  Tea, Camomiles, Breakfast wallpapers1.  Μην ξεχνάτε το πρωινό! Εκτός από την ενέργεια που δίνει στον οργανισμό μας, μας προφυλάσσει από ατασθαλίες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Και μια ωραία ιδέα: αν δεν έχετε χρόνο για ένα πλήρες πρωινό, γιατί να μη φτιάξετε ένα σπιτικό bannana smoothie το οποίο μπορείτε να πιείτε στο δρόμο για τη δουλειά!                                                                
2. Πίνετε νερό! Το σώμα μας αποτελείτε κατά 65% από νερό, το οποίο χάνουμε καθημερινά ιδρώνοντας και αναπνέοντας! Γι αυτό πίνετε 2 λίτρα νερό (8 ποτήρια) κάθε μέρα. Βέβαια μην το παρακάνετε. Παν μέτρον άριστον!                                                                                        
3. Τρώτε όλα τα χρώματα! Τι σημαίνει αυτό; Προσπαθήστε να γεμίζετε το πιάτο σας με τροφές όλων των κατηγοριών: κρέας, λαχανικά, δημητριακά... Ένας καλός τρόπος για να το πετύχετε είναι να ετοιμάζετε ένα «πολύχρωμο» πιάτο π.χ. ζουμερά μπιφτέκια, ζυμαρικά ή ρύζι, καρότο,καλαμπόκι,ντομάτα και μπρόκολο. Και φυσικά προτιμήστε τα εποχιακά λαχανικά και φρούτα, που εκ των πραγμάτων περιέχουν λιγότερα λιπάσματα.                                                       
4.  Μειώστε την κατανάλωση αλκοόλ! Φυσικά ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί είναι καλό για την καρδιά και ... τη διάθεση! Τόσο όμως αρκεί. Μην ενδίδετε στον πειρασμό και για περισσότερο. Ιδίως για τις γυναίκες η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ σε καθημερινή βάση μπορεί να είναι επικίνδυνη. Προτιμήστε ένα νόστιμο επιδόρπιο αντί για ένα δεύτερο ποτήρι κρασί.                                
5. Τρώτε τρόφιμα ολικής άλεσης. Ψωμί, δημητριακά πρωινού, ζυμαρικά, αλλά και καστανό ρύζι είναι υγιεινά θρεπτικά και νόστιμα αποτελώντας ιδανική επιλογή για όλους. Τα προϊόντα ολικής άλεσης, χάρη στην περιεκτικότητα τους σε φυτικές ίνες και βιταμίνες δίνουν στον οργανισμό μας την ενέργεια και τη δύναμη που χρειαζόμαστε στη δουλεία, στο σχολειό κλπ.!             
6.  Περπατήσετε.  Όσο πιο πολύ μπορείτε. Η καθημερινή γυμναστική στο γυμναστήριο είναι σίγουρα πολυτέλεια για τους περισσότερους από εμάς. 20 λεπτά περπάτημα, όμως, καθημερινά είναι εφικτό και εξαιρετικά ευεργετικό για την καρδιά,το κυκλοφορικό, τα κόκαλα, τη σιλουέτα μας και... την πνευματική μας υγεία αφού το περπάτημα μας βοηθά να ξεδώσουμε και αποφορτίσουμε από την  ένταση της ημέρας!                                                
7.  Φοράτε φωτεινά χρώματα!  Ιδίως όταν έχετε κακή διάθεση. Με αυτό τον τρόπο θα βοηθήσετε τη δική σας διάθεση να ανέβει, ενώ συγχρόνως προδιαθέτετε θετικά τους υπόλοιπους για να σας αντιμετωπίσουν ευχάριστα και κατά συνέπεια να σας φτιάξουν το κέφι!                                               
8.  Κάντε ένα διάλειμμα! Ξεκλέψτε ολιγόλεπτα διαλείμματα για τον εαυτό σας μέσα στη μέρα και αδειάστε το μυαλό σας, βάψτε τα νύχια σας, ακούστε το αγαπημένο σας τραγούδι, χαζέψτε τη φωτογραφία του αυτοκινήτου των ονείρων σας ή απλά κλείστε τα μάτια και χαλαρώστε. Μετά θα αισθάνεστε τις μπαταρίες σας να έχουν γεμίσει και είστε έτοιμοι για δράση!                                             
9.  Αποβάλλετε το στρες!  Οι σύγχρονες έρευνες δείχνουν ότι το στρες είναι βασική αιτία για πολλές παθήσεις όπως το έλκος, οι καρδιοπάθειες, και το υψηλό ζάχαρο στον οργανισμό. Γι΄αυτό, καταρχήν μην προσπαθείτε να τα καταφέρετε όλα μόνοι σας. Ζητήστε βοήθεια και δεχθείτε ότι μερικά πράγματα δεν θα γίνουν. Δε χάθηκε ο κόσμος αν το σπίτι σας δε μοιάζει με φωτογράφιση περιοδικού ή αν καμιά φορά πληρώσετε το λογαριασμό του κινητού σας λίγο αργότερα.                                                       
10.  Παίξτε, γελάστε, συναντηθείτε με φίλους!  Μη νομίζετε ότι τα παιδιά δείχνουν τόσο χαρούμενα επειδή δεν έχουν σκοτούρες. Έχουν κι αυτα τα δικά τους! Με το παιχνίδι και το γέλιο όμως απελευθερώνονται οι ενδορφίνες που μας ανεβάζουν τη διάθεση και υπόσχονται μακροζωία. Κάντε πράγματα που σας διασκεδαζουν και σας βγάζουν από τη ρουτίνα. Γιατί δεν αρκεί να ζούμε πολύ. Πρέπει να ζούμε και ωραία!
                                                                                                               to-emblima.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου